Blog Big Thumbs with Both Sidebars

Vrijwilligers gezocht voor uitvoering project ‘De Koolmees’

Het project ‘De Koolmees’ van zorgboerderij de Mikkelhorst in Haren heeft de meeste stemmen gekregen in het inspraakproces de Groene Parel van de gemeente Groningen. De deelnemers van de Mikkelhorst maken in het kader van de dagbesteding 200 koolmees nestkastjes die verdeeld worden over Haren, Noordlaren, Onnen en Glimmen. Vereniging Plaatselijk Belang Glimmen steunt dit initiatief van harte. Van deze nestkastjes willen we er ongeveer 40 in Glimmen ophangen. Daarvoor zijn vrijwilligers nodig!

In overleg met een Groninger stads(en dorpen)ecoloog en Duurzaam Glimmen wordt bekeken wat de beste plekken zijn om de nestkastjes op te hangen. Op die manier kan de eikenprocessierups zo goed mogelijk worden bestreden. Het is de bedoeling dat vrijwilligers in groepjes van ongeveer 3 tot 5 personen de kastjes gaan ophangen. De groepsgrootte hangt uiteraard wel af van de geldende corona maatregelen.

 

Wat heb je nodig?

Een ladder en niet bang zijn om erop te klimmen.

Wanneer?

Ergens in de maand maart, maar in elk geval voor 1 april. Dan begint het broedseizoen van de koolmezen.

Wil je meedoen?

Als je mee wil doen dan kun je je aanmelden via info@pb-glimmen.nl. Vermeld in de mail jouw naam en telefoonnummer. Je kan je individueel of als groep aanmelden. Vermeld dan in dat laatste geval wel alle namen.

Lees verder... Delen

Vereniging Plaatselijk Belang Glimmen wil oplossing voor overlast

De Vereniging Plaatselijk Belang Glimmen heeft als doel de belangen van de inwoners van het dorp Glimmen en directe omgeving te behartigen en acties te ondernemen om het dorp leefbaar te houden en om de leefbaarheid te verbeteren.

Sinds een aantal jaar ervaren de inwoners van Glimmen meer overlast van jongeren in het gebied rond het dorpshuis, de school en de voetbalvelden. In de Corona tijd is deze driehoek in het dorp uitgegroeid tot een samenkomstplek voor jongeren uit en van buiten Glimmen. Dit gaat helaas gepaard met overlast.

De politie, jongerenwerkers en de gemeente zijn hiervan op de hoogte en proberen zo goed mogelijk de overlast tegen te gaan. Wij hebben als Glimmenaren begrip voor de situatie van de jongeren in deze moeilijke tijd maar met name de overlast in de nacht en het uiten van bedreigingen, waardoor buurtbewoners zich niet meer veilig voelen in hun eigen huizen, moeten echt stoppen.

Daarom willen wij graag met de jongeren in gesprek maar pogingen om in contact te komen, zijn tot heden niet beantwoord. We roepen ook de ouders van deze jongeren en de directe aanwonenden van de overlast plekken op om samen met de verschillende instanties die al met de overlast bezig zijn in gesprek te gaan, want alleen samen kunnen we een oplossing vinden.

Neem contact met ons op via e-mail: info@pb-glimmen.nl

Lees verder... Delen

Geen grote zonneparken in landelijk gebied

De gemeente Groningen heeft het concept ‘Beleidskader Zonneparken in gemeente Groningen’ gepubliceerd. In het kwetsbare landschap van de Hondsrug van Haren wil de gemeente op 9 plekken zonneparken met een omvang tot 10 ha toestaan. Stichting Landelijk Gebied Haren heeft samen met Dorpsbelangen Onnen, Glimmen en Noordlaren en Burgercomité Haren een reactie opgesteld op het beleidskader zonneparken. De  bewoners- en landschapsorganisaties roepen de bewoners van de voormalige gemeente Haren op een reactie te sturen naar College van B&W, een voorbeeldbrief is beschikbaar op de website van Stichting Landelijk Gebied Haren. Op zes januari sluit de inspraakperiode voor de plannen van de gemeente Groningen.

 

Lees verder... Delen

Text

Ut tellus dolor, dapibus eget, elementum vel, cursus eleifend, elit. Aenean auctor wisi et urna. Aliquam erat volutpat. Duis ac turpis. Donec sit amet eros amet. Consectetuer adipiscing elit. Mauris fermentum dictum magna. Sed laoreet aliquam leo.

Categories

Recent Comments

Flickr Feed

  Calendar

  april 2021
  M D W D V Z Z
   1234
  567891011
  12131415161718
  19202122232425
  2627282930