Vrijwilligers gezocht voor uitvoering project ‘De Koolmees’

Geplaatst door: admin
Categorie: Nieuws

Het project ‘De Koolmees’ van zorgboerderij de Mikkelhorst in Haren heeft de meeste stemmen gekregen in het inspraakproces de Groene Parel van de gemeente Groningen. De deelnemers van de Mikkelhorst maken in het kader van de dagbesteding 200 koolmees nestkastjes die verdeeld worden over Haren, Noordlaren, Onnen en Glimmen. Vereniging Plaatselijk Belang Glimmen steunt dit initiatief van harte. Van deze nestkastjes willen we er ongeveer 40 in Glimmen ophangen. Daarvoor zijn vrijwilligers nodig!

In overleg met een Groninger stads(en dorpen)ecoloog en Duurzaam Glimmen wordt bekeken wat de beste plekken zijn om de nestkastjes op te hangen. Op die manier kan de eikenprocessierups zo goed mogelijk worden bestreden. Het is de bedoeling dat vrijwilligers in groepjes van ongeveer 3 tot 5 personen de kastjes gaan ophangen. De groepsgrootte hangt uiteraard wel af van de geldende corona maatregelen.

 

Wat heb je nodig?

Een ladder en niet bang zijn om erop te klimmen.

Wanneer?

Ergens in de maand maart, maar in elk geval voor 1 april. Dan begint het broedseizoen van de koolmezen.

Wil je meedoen?

Als je mee wil doen dan kun je je aanmelden via info@pb-glimmen.nl. Vermeld in de mail jouw naam en telefoonnummer. Je kan je individueel of als groep aanmelden. Vermeld dan in dat laatste geval wel alle namen.

Auteur: admin